Powiększenie cmentarza kosztem parku

Więcej
2016/11/15 07:10 - 2016/11/15 10:46 #27350 przez Pirlo
Jeszcze wiosną- gdy odbywały się konsultacje nad możliwością powiększenia obecnego cmentarza, państwo z naszego magistratu twierdzili, że powiększenie naszej nekropolii o przyległy park pozwoli nam dokonywać pochówków na tym terenie przez kolejne 45 lat. Minęło niewiele ponad pół roku i teraz Pan burmistrz twierdzi, że dzięki tej operacji zyskamy już tylko raptem 10 lat ( a nie, jak twierdzono wcześniej 45 ). CO więcej Pan Tomasz Ciszewicz twierdzi też, że „to jest dużo, i że sprawa dzięki temu byłaby rozwiązana”.Pytanie- co stało się przez te pół roku, że 45 lat nagle skurczyło się do 10 ? Skąd aż taka dysproporcja?Czy władze gminy nie widzą, że potrzeba po prostu nowego cmentarza ? W załączniku część fragmentu lasu, która ulegnie wycince, jeśli gmina- zgodnie z opcją którą preferuje burmistrz, wytnie park. Źródło: "Nowe Słubice" Facebook.
Załączniki:
Ostatnia2016/11/15 10:46 edycja: Pirlo od.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2016/11/17 18:09 #27377 przez Rob
Słubice to nie wielka metropolia, żeby tworzyć cmentarze w kilku miejscach. Cmentarz jest sprawą ważniejszą dla mieszkańców miasta niż zachowanie kawałka parku. Jeśli ktoś tego nie rozumie, to lepiej niech się nie wypowiada.

Więcej
2016/11/18 07:01 - 2016/11/18 07:03 #27378 przez Pirlo
Replied by Pirlo on topic Odp: Powiększenie cmentarza kosztem parku
A dlaczego miałbym się nie wypowiadać ? Wszak chyba mamy demokrację. Zadam może tylko jedno pytanie- jeśli po tej wycince miejsce wyczerpie się po 10 latach, to co dalej ? Zaorzemy wtedy bazar, stadion czy jak ?
Ostatnia2016/11/18 07:03 edycja: Pirlo od.

Więcej
2016/11/18 16:07 - 2016/11/18 16:08 #27383 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Powiększenie cmentarza kosztem parku
Ja nie jestem za wycinką drzew, bo to rozwiąże problem na parę lat. Wystarczy spojrzeć w jakim tempie znika wolne miejsce na cmentarzu, a obszar pod wycinkę nie jest zbyt duży. Do tego zakazać trzeba rezerwacji miejsc! Trzeba nam nowego cmentarza a dobrym miejscem była by strefa ekonomiczna, do tego spalarnia i chowanie w urnach zaoszczędzi nam cennego miejsca. Pan burmistrz powinien to wziąć pod uwagę, a nie wyciąć drzewo i chapnąć opał na zimę.
Ostatnia2016/11/18 16:08 edycja: ja28rek od.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas