Jezioro w Starych Biskupicach

Więcej
2016/06/21 17:06 - 2016/06/22 09:53 #26112 przez asiaslubice
Jezioro w Starych Biskupicach was created by asiaslubice
Chciałbym prosić o poruszenie problemu i zainteresowanie lokalnych władz w zkresie, chyba już nielegalnego, wysypiska śmieci w Starych Biskupicach nad jeziorem. Kto odpowiada za ten teren, czy nie można tam wzorem lat ubiegłych wystawić kontenera? Nad jezioro przyjeżdża masa ludzi, a nikt po sobie nie sprząta!

Załączniki:
Ostatnia2016/06/22 09:53 edycja: Redakcja Słubice24.pl od. Powód: Poprawa wyświetlania zdjęć

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2016/06/22 11:20 #26121 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic Odp: Jezioro w Starych Biskupicach
Temat podrzuciliśmy do rzecznika prasowego Urzędu Miejskiego w Słubicach, Beaty Bieleckiej. Poniżej odpowiedź jaką otrzymaliśmy.

Nie jest to teren gminy i mieszkańcy z interwencjami powinni się zgłaszać do właściciela, czyli do Agencji Nieruchomości Rolnych Skarbu Państwa. Jeziorem i sąsiednim terenem administruje gospodarstwo pomocnicze ANR w Ośnie Lubuskim. Zachęcamy mieszkańców, żeby podobnie jak czyni to gmina, zgłaszali tam problem zaśmiecania terenu wokół jeziora.

Przed laty gmina zainwestowała w tamtym miejscu (plaża, ławki, przebieralnia), co wynikało z tego, że chciała tam stworzyć jak najlepsze warunki, choć nie była właścicielem terenu. Zrobiła to nieformalnie. Dziś gospodarowanie na tym terenie nie jest już w żaden sposób możliwe. Gmina mogłaby go jedynie kupić za cenę komercyjną a tym nie jest zainteresowana.

The following user(s) said Thank You: asiaslubice

Więcej
2016/06/23 06:28 #26135 przez haste
Replied by haste on topic Odp: Jezioro w Starych Biskupicach
Przykre... raczej nigdy nie widziałem aby niemcy zostawili po sobie taki syf, to po prostu polska mentalność :/

• marks
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2016/06/23 10:24 #26139 przez marks
Replied by marks on topic Odp: Jezioro w Starych Biskupicach

haste napisał: Przykre... raczej nigdy nie widziałem aby niemcy zostawili po sobie taki syf, to po prostu polska mentalność :/

Kluczowe jest tu słowo raczej. Owszem u siebie Niemcy szanują ordnung i nie śmiecą, co nie przeszkadza im wywozić swoich śmieci do naszych lasów.

Więcej
2016/06/25 09:18 #26158 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Jezioro w Starych Biskupicach
Każdy z nas zapewne widział że ktoś śmieci zostawia nad jeziorem, ale nikt nie zwraca na to uwagi dopiero aż się zrobi wysypisko śmieci. Jak jedziesz nad jezioro to posprzątaj po sobie!

Więcej
2016/06/27 18:39 #26191 przez asiaslubice
Replied by asiaslubice on topic Odp: Jezioro w Starych Biskupicach
W dniu 27.06.2016 r. zgłosiłam sprawę do ANR o/Gorzów Wlkp. Po uzyskaniu odpowiedzi wrzucę ją na forum.
Pozdrawiam ;-)
The following user(s) said Thank You: Redakcja Słubice24.pl

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas