Plac zabaw przy ul. Konstytucji 3 Maja - petycja

Więcej
2016/06/13 05:12 - 2016/06/13 05:13 #26023 przez metallioa
Miło nam poinformować o inicjatywie społecznej mieszkańców ulic Konstytucji 3 Maja, Staszica, Jagiełły, Kanałowej, Mieszka I i Kazimierza Jagiellończyka na tzw ''Moskwie''. Plac zabaw, który się tam znajduje jest w opłakanym stanie, większość z urządzeń może stwarzać zagrożenie dla zdrowia i życia dzieci. Na tak dużym osiedlu ,gdzie mieszka tak wiele dzieci w różnym wieku powinno funkcjonować chociaż jedno miejsce, które umożliwiałoby miłe i bezpieczne spędzanie czasu poprzez zabawę i ruch. Mieszkańcom zależy na wyrównaniu terenu, osadzeniu ławek na optymalnej wysokości oraz na dużym i funkcjonalnym placu zabaw. Z tego tez powodu rodzice osiedla szykują petycją do Pana burmistrza Tomasza Ciszewicza. Podpisy pod nią zbierane będą do końca czerwca Podpisujemy się: pełnym imieniem i nazwiskiem, następnie adres zamieszkania oraz podpis. Osoby zainteresowane z wyżej wymienionych ulic mogą zgłaszać się na priv na facebooku do Marcina Pałki, Natalii Michalskiej oraz Michała Czerwińskiego.

Źródło: Nowe Słubice - Facebook
Załączniki:
Ostatnia2016/06/13 05:13 edycja: metallioa od.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2016/06/13 10:50 #26025 przez Paprotnik
Replied by Paprotnik on topic Plac zabaw przy ul. Konstytucji 3 Maja - petycja
Bardzo fajna inicjatywa. Ja bym poszedł z narodowym duchem inicjatorów i plac dla dzieci zaprojektowałbym w innym stylu jak nudne kolorowe place zabaw z piaskownicą, huśtawkami i domkami. Zamiast piaskownicy, pole minowe na niby, zamiast huśtawki drewniana armato-haubica, domki zastąpiłbym małymi betonowymi bunkierkami. Tylko taka "narodowa" nauka poprzez zabawę pozwoli na wychowanie "prawdziwych patriotów" na przyszłość.

Więcej
2016/06/13 18:51 #26028 przez Pirlo
Drogi Paprotniku-po co ten sarkazm? Czyżby stygmatyzacja za poglądy antyimigranckie? Inicjatywę tych młodych ludzi należy docenić-poświęcają swój czas, angażują się i dostrzegają problemy lokalnej społeczności.Incjatywa remontu placu zabaw dla dzieci jest niewąptliwie szczytna i miejmy nadzieję, ż przyniesie dobre owoce....A jeśli nie chcesz pomóc, to nie musisz petycji podpisywać-nic na siłę :)

Więcej
2016/06/13 19:41 #26030 przez Paprotnik
@Pirlo, nie rozśmieszaj mnie. Poświęcają swój czas na co, na pisanie petycji ? Niech wezmą i zbiorą tą grupę osiłków, która umie tylko drzeć ryja, zrobią zbiórkę pieniędzy, zakasają rękawy i zrobią ten plac zabaw. To będzie coś.
Ta grupa już pracuje i to tanim kosztem nad uzyskaniem poklasku w przyszłych wyborach.
Tyle w tym temacie.

Więcej
2016/06/13 20:06 - 2016/06/13 20:09 #26031 przez Pirlo
Paprotniku-Ja na zdjęciach widzę trójke młodych chłopaków i dziewczynę.Gdzie Ty dostrzegłeś "osiłków" to nie wiem.....Po za tym, NIE ich rolą jest odbudowywanie własnymi rękoma tego placu zabaw, gdyż za jego stan odpowiedzialne są władze Gminy ....młodzi wychodzą z inicjatywą zbierania podpisów pod petycją, po to żeby ktoś w końcu w tej Gminie ruszył tyłkiem i coś z tematem zrobił ( bo od kilku lat podobno nic przy tym placu nie było robione i sobie niszczał w najlepsze).Myślę, że Twoja krzywdząca opinia wynika po prostu z jakichś uprzedzeń politycznych.
Ostatnia2016/06/13 20:09 edycja: Pirlo od.

Więcej
2016/06/13 20:22 #26032 przez Paprotnik
Po pierwsze, nawet jak na zdjęciu będzie Sierotka Marysia i siedmiu krasnoludków to i tak wszyscy wiedzą, kto za nimi stoi. Po drugie, ja mam plac zabaw zrobiony za własne pieniądze na swoim terenie. Dlaczego chcesz fundować wspólnotom inwestycje za miejskie ( w tym moje pieniądze) ? Jeśli ten teren jest miejski, to miasto powinno go sprzedać wspólnocie.
Po trzecie, tak jak napisałem poprzednio, musieli się strasznie spocić pisząc te petycje. Czekamy na następne :)

Więcej
2016/06/13 20:30 #26033 przez Pirlo
A kto niby za nimi stoi? Po drugie-Gmina o ile się orientuje tego terenu wspólnocie nie sprzedała, a skoro nie, to jest obowiązana o niego należycie dbać ( i o to się tutaj rozchodzi).Po trzecie-krytykować zawsze najłatwiej. :)

Więcej
2016/06/13 20:49 - 2016/06/13 20:55 #26034 przez Paprotnik
Stoi za nimi cała lewica ;) Jeśli to teren miasta to faktycznie powinni zlikwidować zagrażające bezpieczeństwu dzieci urządzenia. Kto powiedział, że musi tam być plac zabaw na miejskim gruncie i my wszyscy musimy za to zapłacić ?
Strasznie się napracowali ! Napisali petycję, pstryknęli fotkę i skrobnęli o tym w necie..... ;)
W poprzednich wyborach, do rady miasta wszedł (można powiedzieć, że się wśliznął) gość na psim g........ Widzę, że podążacie podobną drogą.
Ostatnia2016/06/13 20:55 edycja: Paprotnik od.

Więcej
2016/06/13 20:56 #26035 przez Pirlo
Cała lewica?? A skąd taki wniosek? Coś mi się zdaje, że bohaterzy tych fotografii byliby dosyć mocno zaskoczeni taką tezą :laugh:
"Strasznie się napracowali ! Napisali petycję, pstryknęli fotkę i skrobnęli o tym w necie"-widomo, lepiej nic nie robić i krytykować w intenecie :)

Więcej
2016/06/13 20:59 #26036 przez Paprotnik

Pirlo napisał: Cała lewica?? A skąd taki wniosek? Coś mi się zdaje, że bohaterzy tych fotografii byliby dosyć mocno zaskoczeni taką tezą :laugh:
"Strasznie się napracowali ! Napisali petycję, pstryknęli fotkę i skrobnęli o tym w necie"-widomo, lepiej nic nie robić i krytykować w intenecie :)

Też myślę, że byliby zaskoczeni taką tezą. Skąd wiesz, że nic nie robię ?

Więcej
2016/06/13 21:02 #26037 przez Pirlo
To co zrobiłeś w temacie tego placu zabaw ( ufam, że więcej od nich) ? :) Masz okazję sie pochwalić :)

Więcej
2016/06/14 08:24 #26038 przez Paprotnik
Muszę Cię zasmucić. Nie zrobiłem nic w sprawie tego placu zabaw. Powiem więcej, nie zrobiłem nic w sprawie nawet jednego placu zabaw w mieście, powiecie, województwie i Polsce. Taka ze mnie aspołeczna "antyplacowozabawowa" jednostka :P Pozwolicie mi prawicowcy w związku z tym mieszkać w Wielkiej Polsce ?

Więcej
2016/06/14 10:23 #26039 przez Pirlo
Ależ oczywiście, nikt Panu nie broni przecież :) :)

Więcej
2016/06/14 15:39 #26040 przez victory79
Paprotnik widać że jesteś inwalidą intelektualnym, a zgrywasz inteligenta. Kazdą inicjatywę należy wspierać jezeli jest słuszna. Jeżeli tobie się coś nie podoba nie musisz przykładać do tego ręki ale po co negujesz i siejesz jakieś niezrozumiałe uprzedzenia.

Więcej
2016/06/15 10:34 #26042 przez kozerozka
Paprotnik taki czasem lewicowy, czasem taki prawicowy, ogólnie jak wiatr zawieje!

Inicjatywa jest słuszna i należy ja wspierac

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas