Witam jako mieszkaniec bloku przy ul.Staszica 18-19 chciałem podzielić swoją uwagę w związku z chamskim notorycznym wywalaniem śmieci na nasz parking przy bloku albo na wyrzucanie butelek po alkoholu do okolicznych ogródków jak i wokół bloku .
AKTUALIZACJA 19.07.17 :
No i dziś kilkanaście minut przed 23 udało się namierzyć sprawcę Chamskiego Wywalania Śmieci celowo poszedłem zobaczyć w podwórko sąsiadów blok przed nami czyli Staszica 20-21 gdzie sprawca wjechał autem i coś wywalił info się potwierdziło niestety z powodów iż na dworze jest już ciemno ciężko zrobić było fot panu dokonującemu czyn nie możliwy niestety okazało się ,że jest to jedne z mieszkańców mieszkających na naszej ulicy pan z bloku 11-12 dokładnie z klatki 11 panie Dariuszu proszę się wstydzić myślał pan ,że nikt pod osłoną wieczora nie zobaczy tego czynu ? Niestety pech chciał ,że mam okno na oścież otwarte i było widać i słychać pana busa tak wyjrzałem przez okno i widziałem jak leciały zgniecione butelki potem wjechał pan swoim busem bardziej w podwórko i resztę tam wyrzucił po czym odjechał ja jeszcze celowo patrzyłem pod światło lamp ulicznych czy to serio pan i się okazało ,że tak . Nie wiem pan wstydu nie ma na własnej ulicy śmiecić ? Taka piękna odremontowane bloki i wgl a tu takie coś ? Co nie chce się tyłka ruszyć aby podejść do odpowiedniego śmietnika i te śmieci wywalić tylko po drodze jadąc do domu podrzucać je .Zapowiadam panu iż zostanie powiadomiona Straż Miejska i może pan się wypierać dowodu nie ma bo było za ciemno ale mam nadzieję ,że sam fakt iż ja widziałem starczy a jak nie to się zawsze coś znajdzie .Także drogi panie trochę pomyślunku i warto iść wywalić te śmieci do pojemników a nie zaśmiecać naturę i ulicę ,jestem bardzo ale to bardzo zdziwiony ,że tak porządny gość może zrobić takie coś ...
Chcieliśmy z sąsiadami utrzymać to w tajemnicy bo myśleliśmy ,że to jednorazowe wybryki ale po kilku razach dość już myśleliśmy ,że jest spokój a tu proszę dziś znów ktoś bezczelnie wyrzucił śmieci na podjazd parkingowy zdarza się ,że wywalają śmieci między samochody albo jak aut nie ma na stanowiska parkingowe zdarza się to w nocy a i nawet potrafi w dzień .Opowiem co mnie spotkało w zeszłym miesiącu wyjeżdżamy z tatą na zakupy i miejsce jest czyste wracamy po niespełna godzinie i już śmieci leżą ręce opadają nie wiadomo czy ktoś robi to z lenistwa czy specjalnie ale zwracam się do tej osoby o nie robienie tego bo będzie wiązało się z odpowiedzialnością .Podsyłam zdjęcia bo to co potem zobaczyłem to już wiem ,że ktoś robi to celowo na 1 zdjęciu ok godz 13:30 worek leżał normalnie później wychodzę do auta ok 17:45 a tu proszę śmieci porozwalane