Jaka firma remontowo-budowlana?

Więcej
2009/06/30 21:15 - 2009/06/30 21:46 #2698 przez Łygi
Jaka firma remontowo-budowlana? was created by Łygi
witam

Tak wiem że był już temat: budowa domu - jaka firme polecacie, ale remont mieszkania to nie to samo co budowa domu. Wiele firm remontuje mieszkania, ale nie wzieło by się za budowe domu lub na odwrót. Zatem prosze podzielcie się swoimi doświadczeniami w tym temacie . Jaka firme polecacie, a jaką odradzacie do remontu mieszkania .
Ostatnia2009/06/30 21:46 edycja: Łygi od.

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• be
  • Gość
  • Gość
2009/07/08 23:32 #2821 przez be
Replied by be on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
jak hydraulika to wal-jan

• Łygi
  • Gość
  • Gość
2009/07/10 09:50 #2824 przez Łygi
Replied by Łygi on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
Wg mnie dobra firma remontowa powinna:

- miec wiecej niż jednego pracownika (zeby nie było zeby szef firmy był tez jedynym pracownikiem a potem nie ma kto mu cos tam przytrzymać i co chwile ci głowe zawraca)
- załatwiać wszysko od A do Z czyli od zakupu materiałów i dowozu ich aż do posprzątania po remoncie i wywiezieniu gruzu itp.
- zrobić rzetelny i dokładny kosztorys i się go trzymać by na koniec nie było niespodzianek z płatnością
- być uniwersalna to znaczy oprócz na szpachlowaniu znać się na hydraulice czy elektryce
- miec kotakt z podwykonacami typu elektryk czy hydraulik jesli sami tego nie robią

ktoś zna taką firme? czy ktoś miał już przyjemność taką zatrudniac?

Więcej
2009/07/23 21:10 #2985 przez Łygi
Replied by Łygi on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
widze że nie doczekam się pomocy na tym forum, szkoda :(

• jacek
  • Gość
  • Gość
2009/07/29 14:39 #3066 przez jacek
Replied by jacek on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
na witosa jest dobra firma.

• bogdan
  • Gość
  • Gość
2009/10/07 15:24 #4029 przez bogdan
Replied by bogdan on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
604480083 Zadzwoń umówimy się zobaczysz to co już zrobiliśmy żebyś widział i w ciemno nie brał,

• Elżbieta
  • Gość
  • Gość
2009/10/16 19:44 #4142 przez Elżbieta
Replied by Elżbieta on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
Łygi napisał:

Wg mnie dobra firma remontowa powinna:

- miec wiecej niż jednego pracownika (zeby nie było zeby szef firmy był tez jedynym pracownikiem a potem nie ma kto mu cos tam przytrzymać i co chwile ci głowe zawraca)
- załatwiać wszysko od A do Z czyli od zakupu materiałów i dowozu ich aż do posprzątania po remoncie i wywiezieniu gruzu itp.
- zrobić rzetelny i dokładny kosztorys i się go trzymać by na koniec nie było niespodzianek z płatnością
- być uniwersalna to znaczy oprócz na szpachlowaniu znać się na hydraulice czy elektryce
- miec kotakt z podwykonacami typu elektryk czy hydraulik jesli sami tego nie robią

ktoś zna taką firme? czy ktoś miał już przyjemność taką zatrudniac?

Firmy jednoosobowe też istnieją i właśnie takie w szczególności polecam. Znam takiego pana co mi wykonywał renowację podłogi, raczej zawsze był na czas i nie trzeba gościa pilnować. Co najbardziej mi sie podobało, to to, że sprząta po sobie,słowny i uczciwy. Widać, że zna się na swojej pracy. Nie będę reklamować , bo nie pamietam nazwiska.
Jest też pan który ślicznie układa kafle, ale ma bardzo odległe terminy nijaki pan Kulikowski o ile dobrze napisałam ,na którego warto poczekać. (też prowadzi firmę samodzielnie), choć skondensował siły z innymi fachowcami. Wykonują malowanie szpachlowanie itp.
Prawda jest taka, ze jak zamówiłam dobrego malarza, to się też znalazł dobry kafelkarz i pan od podłóg. Jeden polecał drugiego.
Drugą sprawą jest fakt, że taki"od wszystkiego, to do niczego". Jeśli trafisz na dobrego fachowca, to taki poleci Ci drugiego dobrego fachowca. Partacz zawsze poleci partacza.

• gosc
  • Gość
  • Gość
2009/11/04 15:51 #4399 przez gosc
Replied by gosc on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
Polecam pana Artura Kamińskiego. Dobry fachowiec od wswzystkiego.

• clasic
  • Gość
  • Gość
2009/11/05 22:01 #4425 przez clasic
Replied by clasic on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
Zlecę położenie i cyklinowanie parkietu . Kontakt na clasic1@gmail.com

Więcej
2010/07/23 17:53 #6369 przez Megan
Replied by Megan on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
Witam,
wracam do wątku, bo potrzebuje więcej informacji, może polecicie mi kogoś dobrego i uczciwego. Planuje remont mieszkania w starej kamienicy, m.in.: założenie ogrzewania (likwidacja pieców, ew. kominek w zamian), wydzielenie łazienki z kuchni i przedpokoju (czyli mała przebudowa), wymiana okien, odnowienie pomieszczeń itd. Kogo doradzacie? Będę bardzo wdzięczna za informacje, dobre rady itp.

Więcej
2010/07/23 20:59 #6371 przez onyx
Replied by onyx on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
Miałam już doczynienia z wieloma "FACHOWCAMI" i bezapelacyjnie polecam P.H.U.JAWER. Pan Adam Jaworski ,tel.511089762. Myślę,że na termin będzie trzeba poczekać,ale naprawdę warto. Takiego zespołu w pracy to ja jeszcze nie widziałam. Powiem krótko-satysfakcja gwarantowana.

Więcej
2010/07/25 15:08 #6382 przez JANKO
Replied by JANKO on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
JESLI CHODZI O OKNA I DRZWI POLECAM FIRME,,RADMAZ,,Z KOPERNIKA ,SOLIDNIE FACHOWO

Więcej
2013/05/24 15:56 #16433 przez ilmarab
Replied by ilmarab on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
No i po dwóch latach powracam do wątku. Jak w temacie - jaka firme polecacie lub pana, który wykona kapitalny remont łazienki. Łazienka w stanie katastrofalnym, nie remontowana od 20 lat.

Więcej
2013/05/25 07:55 #16436 przez krzysztofk
Replied by krzysztofk on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
jeśli szukasz naprawdę uczciwego i dobrego fachowca polecam Pana Leszka - nr telefonu - 508-724-983 tzw. "złota rączka" ....................zadzwoń umów się - na pewno się zdecydujesz................ja polecam bo skorzystałem i jestem zadowolony..............

Więcej
2013/05/25 12:12 #16438 przez misia123
Replied by misia123 on topic Jaka firma remontowo-budowlana?
uczciwego i dobrego fachowca polecam - MACIEJ NR TEL 693-593-319 , NA TERMIN TRZEBA POCZEKAC ALE WARTO !!!

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas