Zepsuta mikrofalówka

Więcej
2013/12/14 09:38 #18151 przez lifa
Zepsuta mikrofalówka was created by lifa
Zepsuła mi się mikrofalówka moze ktos wie gdzie moge zaniesc ja do naprawy??

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2013/12/14 10:23 #18152 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Zepsuta mikrofalówka
Jak mikrofala jest starsza niż 5 lat to nie warto jej naprawiać.

Więcej
2013/12/20 09:08 #18186 przez yon
Replied by yon on topic Odp: Zepsuta mikrofalówka
:woohoo: :P :laugh: . Bo te poniżej to wszystkie warto - a przy 5 urodzinach wskaźnik opłacalności spada im do 0,1. Dobre... Zwłaszcza, że w mikrofalówkach są 2 bezpieczniki i zazwyczaj któryś z nich siada, albo wypala sie płytka mikowa jak się urządzenie zaniedbało i zarosło brudem. Wymienić i po sprawie.

Więcej
2013/12/24 06:33 #18221 przez ja28rek
Chodziło mi o to, że mikrofale z biegiem lat stają się bardziej szkodliwe dla zdrowia i z tego powodu powinno się je zmieniać.

Więcej
2013/12/27 15:52 #18232 przez yon
Coooooooooooooooooooo?!!!!!!!!!!!!!!! :woohoo: :side: O kurde! Takiego newsa to jeszcze w życiu nie słyszałem. Dooooobre !!! :P :P :P Baaardzo dobre!!! :whistle: Czego to się człowiek może na stare lata od młodych dowiedzieć?! :laugh: :laugh: :laugh:

Więcej
2013/12/29 09:51 #18243 przez ja28rek
Mechanizm działania mikrofali opiera się na wykorzystaniu promieniowania elektromagnetycznego przy zastosowaniu fal o częstotliwości 2.45 GHz. Z biegiem lat wartość tych fal może się zmienić a przy naprawie nikt nie bada czy normy tych fal są na właściwym poziomie. Dlatego uważam, że nie powinno się ich naprawiać.

Więcej
2013/12/30 16:31 #18255 przez yon
No to jeszcze poproszę o przedstawienie sposobu zużywania sie magnetronu lub elementów nim sterujących i wpływ zużywania sie którychś z podzespołów na zmianę częstotliwości jego pracy. No błagam cię, już nie dożynaj... :blush:

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas