- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
xy37 napisał: mam swoje zdanie na temat ŚJ..ALE SPOSÓW W JAKI OPISUJE TO LALUNIA,JEST DZIWNY..poza tym,to lalunia pierwsza zaatakowała mnie,poczatek watku..
Martek napisał: Nazwanie ŚJ sektą jest po prostu nazywaniem rzeczy po imieniu - co prawda, niepoprawnie politycznie, ale właściwie. W wielu krajach ich działalność jest zdelegalizowana. To, co oni wyprawiają jest chore. Np. kiedy ktoś odejdzie od nich (uświadomiwszy sobie, że ich nauka ma wiele sprzeczności) to zostaje automatycznie potępiony przez ich społeczeństwo.
Po domach chodzą właściwie bezpodstawnie. Przetłumaczyli Biblię na swój sposób, żeby było im wygodniej. To po prostu sekta.
A tematy, które przytacza lalunia, nie przebiją się jak na razie, dopóki na tapecie jest Kościół Katolicki. Zauważcie, że wszelkie ataki są wymierzone właśnie w KK - nie słychać o gwałtach, pedofilii u żydów, muzułmanów, czy chociażby właśnie ŚJ - a w tych grupach wyznaniowych nie są to zjawiska obce.
Robert69 napisał: Temat jest poważny bo niejednokrotnie słysząc awantury w sąsiedztwie zastanawiałem się czy nie powiadomić o tym odpowiednich służb.(a bywa gorąco) ?! czy lepiej udawać że się nie widzi i nie słyszy?!
A odpowiednie służby według Ciebie to są jakie? Np. słubicki sąd? W moim przypadku nie tylko nie zajęli się sprawą w sposób prawidłowy ale jeszcze przyczynili się do narażenia na utrate zdrowia i cierpienia.Robert69 napisał: Temat jest poważny bo niejednokrotnie słysząc awantury w sąsiedztwie zastanawiałem się czy nie powiadomić o tym odpowiednich służb.(a bywa gorąco) ?! czy lepiej udawać że się nie widzi i nie słyszy?!
irka napisał:
A odpowiednie służby według Ciebie to są jakie? Np. słubicki sąd? W moim przypadku nie tylko nie zajęli się sprawą w sposób prawidłowy ale jeszcze przyczynili się do narażenia na utrate zdrowia i cierpienia.Robert69 napisał: Temat jest poważny bo niejednokrotnie słysząc awantury w sąsiedztwie zastanawiałem się czy nie powiadomić o tym odpowiednich służb.(a bywa gorąco) ?! czy lepiej udawać że się nie widzi i nie słyszy?!
To jest skandal, żeby takie sytuacje miały miejsce w sądzie, który powinien stać na straży prawa! Jedną z elementarnych zasad prawa jest eliminowanie cierpienia!!!