- Otrzymane podziękowania: 0
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
wladimir napisał: Poradnie Zdrowia Psychicznego , tu się werbuje do sekt!
Najczęściej jest tak że jak ktoś nas na forach internetowych chce zdyskredytować wysyła nas do psychiatry. Nie wielu zdaje sobie wtedy sprawę że trafia na werbownika sekty. Poradnie tego typu są doskonałym miejscem do uprawiania tego typu manipulacji na oczekującym pomocy i wsparcia pacjęcie. Ofiarami werbowników najczęściej padają osoby słabe ,chore czy po przejściach.
Miejsce wydaje się być bezpiecznym profesjonalnym punktem pomocy a w rzeczywistości pełni inną funkcję. Autorytet Psychiatry sprawia że bezkrytycznie przyjmujemy diagnozę i zapisywane nam medykamenty popadając w uzależnienie od leków i od tzw. grup wsparcia.
Są to miejsca które nikt nie podejrzewa o tego typu praktyki ,dlatego idealnie się do tego nadają.
Do zawodu Psychiatra , Psycholog jak też do wszelkich innych zawodów trafiają często dewiańci pozbawieni wszelkich zasad i skrupułów moralnych gotowi bezwzględnie wykorzystać nasze słabości! Dlatego należy mieć się na baczności.
slavika napisał:
Najczęściej jest tak że jak ktoś nas na forach internetowych chce zdyskredytować wysyła nas do psychiatry. Nie wielu zdaje sobie wtedy sprawę że trafia na werbownika sekty. Poradnie tego typu są doskonałym miejscem do uprawiania tego typu manipulacji na oczekującym pomocy i wsparcia pacjęcie. Ofiarami werbowników najczęściej padają osoby słabe ,chore czy po przejściach.
Miejsce wydaje się być bezpiecznym profesjonalnym punktem pomocy a w rzeczywistości pełni inną funkcję. Autorytet Psychiatry sprawia że bezkrytycznie przyjmujemy diagnozę i zapisywane nam medykamenty popadając w uzależnienie od leków i od tzw. grup wsparcia.
Są to miejsca które nikt nie podejrzewa o tego typu praktyki ,dlatego idealnie się do tego nadają.
Do zawodu Psychiatra , Psycholog jak też do wszelkich innych zawodów trafiają często dewiańci pozbawieni wszelkich zasad i skrupułów moralnych gotowi bezwzględnie wykorzystać nasze słabości! Dlatego należy mieć się na baczności.
Żle się dzieje w mieście ciekawa jestem czy władze zareagują?
slavika napisał:
slavika napisał:
Żle się dzieje w mieście ciekawa jestem czy władze zareagują?
ROZPOZNAĆ SEKTĘ
Jak rozpoznać, że jesteśmy zagrożeni psychomanipulacją, że jesteśmy werbowani do sekty?
Jest to bardzo trudne, gdyż najczęściej osoba werbowana nie jest świadoma, że kontakt został
zainscenizowany. Zwykle też nie ma pojęcia o charakterze manipulacji, której jest
przedmiotem.
Serdeczny podstęp
Każda osoba nieuporządkowana wewnętrznie może być łatwym łupem. Techniki i metody
stosowane przez sekty są zazwyczaj połączeniem serdeczności i podstępu. Wychodząc od
postawy życzliwości, przechodzi się w rodzaj kontroli umysłu poprzez stosowanie
zniewalających technik modyfikujących zachowania. Można rozpoznać, że jesteśmy poddani
takim zabiegom, na przykład dostrzegając nadmierną życzliwość i zainteresowanie naszą
osobą. Kiedy czujemy się bombardowani miłością, powinna zapalić się nam w głowie
czerwona lampka. Jednak prawie nigdy się nie zapala. Podejrzane są też oferty bezpłatnego
posiłku; sekty stosują również techniki flirtu czy prostytucję jako metodę werbowania. Ale
skuteczne jest także tak banalne zachowanie jak pochlebstwo.
Office napisał: Jehowy to penerstwo w czystej postaci.Totalnie zidiociali towarzysze naszego państwa bez swojego zdania.Kiedyś trafiłam na taką jedną to tak jej dałam do słuchu ,że aż się kurzyło za nią.Tam jest pedofilia jak nigdzie indziej.Policja powinna się bardziej zainteresować tymi motłochami bo z religią nie ma to nic wspólnego. Pedofilia i kryminał pod osłonką religijności.Wiem bo miałam ciotke w tym ich śmierdzącym zborze i próbowała mnie idiotka w to wciągnąć Dziwi mnie że ludzie dają sobie tak mózg wyprać ,trzeba być totalnie znieczulonym i obojętnym na takie wpływy. To są debile i nie boję się nazwać rzeczy po imieniu.
Office napisał: Jak dla mnie jehowcy to odpady społeczne i syf.Czekam kiedy mi znów jakaś padaczka do drzwi zastuka.Wtedy ja jej zastukam.