ile za przedszkole?

Więcej
2011/01/11 09:41 #7573 przez p.agnik
ile za przedszkole? was created by p.agnik
właśnie dowiedziałam się że za dwójkę dzieci w przedszkolu od marca będę płacić ok. 650zł! :S
(w tej chwili płacę ok 400zł) czy ktoś wie o co tu chodzi?, rozumiem że mamy dziurę w budżecie i trzeba ją zalatać ale dlaczego takim kosztem? :S

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

Więcej
2011/01/11 10:52 #7574 przez kaska
Replied by kaska on topic O:ile za przedszkole?
:( no niestety znow powyzka nie ma jak zarabiac na tych najbiedniejszych a czy sa za takie rarytasy w przedszkolach by jak co roku podwyzszac oplate ja mam 3 dzieci i dla mnie to jest niesamowity koszt pracowac trzeba bo inaczej nie przezyjesz :(

• Piterson
  • Świeżak
  • Świeżak
Więcej
2011/01/11 11:05 #7575 przez Piterson
Replied by Piterson on topic O:ile za przedszkole?
Ciekawe pod kogo podlegają przedszkola, mam nadzieję że nie pod nowego burmistrza, na którego tak licznie głosowano :)

Więcej
2011/01/11 11:35 #7576 przez p.agnik
Replied by p.agnik on topic O:ile za przedszkole?
niezłe rozwiązanie na brak miejsc w przedszkolach... zaraz się zwolnią-rodziców przestanie stać na przedszkola publiczne...

Więcej
2011/01/11 21:00 #7581 przez qqłka

Więcej
2011/01/12 09:33 #7584 przez samotnamatka
Replied by samotnamatka on topic O:ile za przedszkole?
witam wszystkich widze ze sprawa podwyzki oplat za przedszkole poruszyla nie tylko mnie.Ja mam dwojke dziecie ktore uczeszczaja do przedszkola.Oplaty jakie juz teraz sa pobierane to jakas paranoja a od marca znowu do gory?To jakis absurd!!!!!!Dlaczego dzieci maja splacac dlugi doroslych ludzi??????????????????

Więcej
2011/01/12 10:03 #7585 przez kikold
Replied by kikold on topic O:ile za przedszkole?
mądry polak po szkodzie, trzeba było myśleć podczas głosowania na radnych i na burmistrza, podziękujmy im uroczyście, np. kwiatami na sesji, niech ludzie widzą w telewizji, jak rada rodziców dziękuje radnym z których polowa jak nie więcej to pracownicy oświaty.

Więcej
2011/01/12 10:10 #7586 przez samotnamatka
a kto z rodzicow wiedzial o podwyzce?Masz dzieci?My przerabiamy to juz od kilku lat ale nigdy nie bylo tak kosmicznej podwyzki.A podziekowac to trzeba bylemu burmistzowi ktory zostawil tyle dlugow.Poza tym na podwyzke w przedszkolu nie trzeba sie godzic.Nas rodzicow jest tutaj sporo i razem mozemy cos zdzialac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!RODZICE CZYTAJCIE FORUM GAZETY LUBUSKIEJ!!!!!!!!!!!!!!!Tam sa istotne informacje.

Więcej
2011/01/12 10:19 #7587 przez kikold
a kto z rodziców wiedział? nikt? czytaj uważnie program wyborczy, rozmawiaj z radnymi to sie dowiesz wszystkiego, mam dzieci i to dwójkę, co do poprzedniego burmistrza, zapewne podwyżek by nie było, a ze lekko budżet przekroczył to już inna sprawa. Lesicki tez by sie nie zdobył na taka podwyżka. najważniejsze jest to, ze nam ma sie zyc lepiej a nie gminie.

Więcej
2011/01/12 10:32 #7589 przez samotnamatka
"lekko przekroczony"?to slowo to absurd ale nie o to chodzi.Chodzi o podwyzki ktore chca nam zaserwowac zeby splacic dlugi UM.Dlaczego kosztem dzieci?Wiadomo ze dzieci do przedszkola trzeba posylac dlatego najlatwiej zdobyc w nich pieniadze.A dla informacji za kadencji pana Bodziackiego podwyzki w przedszkolach byly co roku!!!!!!!!!

Więcej
2011/01/12 10:35 #7590 przez kikold
tak, były, nieodczuwalne ale były a nie o 100%. z reszta tak sie nie robi, niech mu ziemia lekka będzie temu bodziackiemu, ale teraz mamy dziś, a to zaczyna przerażać powoli...

Więcej
2011/01/12 10:54 #7591 przez samotnamatka
No wlasnie wizja podwyzki jest przerazajaca!!!Ale wcale nie musimy sie na nia godzic.Na forum Gazety Lubuskiej(link podany we wczesniejszych komentarzach)jest wzmianka o umowach ktore podpisywalismy w przedszkolu.Trzeba sie temu blizej przyjrzec bo przeciez umowy te obowiazuja nas do konca czerwca tego roku. A o podwyzce nie ma tam zadnych zmain.Zreszta ta oplata stala w przedszkolu to po prostu BEZPRAWIE!!!!Dlaczego w innej miejscowosci rodzice placa o polowe mniej za przedszkola?????????????????

• Redakcja Słubice24.pl
  • Administrator
  • Administrator
Więcej
2011/01/12 11:43 #7592 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic O:ile za przedszkole?
Przygotowujemy artykuł dotyczący tematu podwyżek w przedszkolach i powodów ich wprowadzenia. Postaramy się również wyjaśnić co będzie w przypadku braku ze strony rodzica zgody na nowe stawki oraz od kiedy tak naprawdę realnie zaczną obowiązywać wyższe opłaty.

Więcej
2011/01/12 12:03 #7593 przez samotnamatka
Bardzo dobrze.Trzeba sie temu szczegolowo przyjrzec.Ja jako matka dwojki dzieci,wychowujac ich sama i pracujac za najnizsza krajowa,nie wyobrazam sobie podwyzki o 100 zl a co dopiero o jeszcze wiecej. Zamiast pomagac rodzinom i samotnym rodzicom to nasze wladze klada nam klody pod nogi!!!!!!!!!!!!!

• Redakcja Słubice24.pl
  • Administrator
  • Administrator
Więcej
2011/01/12 13:44 #7594 przez Redakcja Słubice24.pl
Replied by Redakcja Słubice24.pl on topic O:ile za przedszkole?
Zapraszamy do lektury artykułu:
www.slubice24.pl/wiadomosci/aktualnosci/...platy-za-przedszkole

Dodatkowo umieściliśmy w nim fragment wywiadu, którego telewizji HTS udzielił Piotr Łuczyński, zastępca burmistrza Słubic.

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas