Koszykówka w Słubicach

• Arczas
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:13 #119 przez Arczas
Koszykówka w Słubicach was created by Arczas
Witam. Stworzyłem ten temat dla ludzi, których pasjonuje sport, a dokładniej mówiac koszykówka. Myśle, że koszykówka to pasjonująca, i interesująca gra zespołowa, której z pewnością brakuje w Słubicach. Chciałbym, aby mieszkańcy naszego regionu mogli wyrażać swoje opinie na temat tej dyscypliny. Drużyna koszykówki mogłaby powstać...Niestety brakuje kilku zawodników, i z tego powodu ten sport w naszym mieście nie może sie rozwinąć. Jeśli ktoś byłby zainteresowany do gry w tej drużynie, oraz chciałby pomóc w rozwoju i promocji koszykówki w Słubicach, to chciałbym aby kierował pytania na mój adres e-mail arczas@o2.pl. Zapraszam również do komentowania tego tematu, bo chciałbym sie dowiedzieć co o tym myslą mieszkańcy Słubic...Pozdrawiam, i do usłyszeniasmiley

Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.

• Grzesiek
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:13 #120 przez Grzesiek
Replied by Grzesiek on topic Odp.:Koszykówka w Słubicach
Jeśli masz jakiś pomysł promocji koszykówki na naszej stronie to chętnie pomożemy smiley
Jesteśmy otwarci na każde propozycje

• Martin
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:13 #121 przez Martin
Replied by Martin on topic Odp.:Koszykówka w Słubicach
w sumie to racja nie mamy zadnej druzyny grajacej w kosza. moze wartoby bylo to jakos ruszyc ?

• Marzena
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:14 #122 przez Marzena
Replied by Marzena on topic Odp.:Koszykówka w Słubicach
Kobiety tez moga grac ??? smiley

• Arczas
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:14 #123 przez Arczas
Replied by Arczas on topic Odp.:Koszykówka w Słubicach
Hmm, na razie pomysłu nie mam...Chciałbym jedynie zaznaczyć, że zgłosiło się ok 6 zawodników, a do utworzenia drużyny potrzebnych jest ok 12. Wszyscy są ze Słubic, ale niestety to za mało. Nadzieje można pokładać wśród studentów, uczących sie w Słubicach, bądz we Frankfurcie/O. Niestety z roku na rok przychodzi coraz mniej studentów, którzy potrafią grać w koszykówke. Myśle, że w Słubicach potrzebna jest koszykówka zważywszy na to, że w naszym regionie jest tylko piłka nożna. Gdy przychodzi okres zimowy to kibice w naszym mieście nie maja sie czym pasjonowac, bo piłkarze wtedy mają pauze...W ślad drużyny seniorskiej można byłoby utworzyć UKS-y dla młodych adeptów koszykówki i być może w przyszłości mielibyśmy drużyne na wysokim szczeblu rozgrywek. Co do kobiet, to póki co interesuje mnie praca w męskiej koszykówce, ale jeśli ktoś coś będzie próbował równiez robić w tym kierunku, to chętnie pomogesmileyPozdrawiam.

• Marzena
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:14 #124 przez Marzena
Moim zdaniem bardzo ciekawa inicjatywa. W sumie ja znam parę dziewczyn, które chętnie zagrałyby w kosza, ale niestety... studia i praca w tym przeszkadzają. Jak spotkam znajomych, którzy lubią sobie pograc w kosza to napewno im wsponę. Arczas... są jakieś treningi ? Bo jak tak to widuje czesto chłopaków ktorzy graja w kosza na rysiej. moze by dało rade coś wybrac ?

• Maniek
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:15 #125 przez Maniek
Replied by Maniek on topic Odp.:Koszykówka w Słubicach
Treningi się zaczną jak bedzie odpowiednia ilosc osob. Ci chłopaki z rysiej cos tam grają Marzenko?

• Marzena
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:15 #126 przez Marzena
Wydaje mi sie ze mozna by tam kogos znalesc, kto ma pojecie o koszykowce smiley tylko trzeba trafic, bo czasami zamiast w koszta, to chlopaki graja w siatke.

• Arczas
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:15 #127 przez Arczas
Jeśli \"coś\" grają to możesz ich wypytac czy sa zainteresowani takim czymś, albo niech napisza do mnie na maila... Pozdrawiam

• Grzesiek
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:15 #128 przez Grzesiek
Replied by Grzesiek on topic Odp.:Koszykówka w Słubicach
Paru zainteresowanych jest. Tylko pytają gdzie i kiedy mogą przyjść zobaczyć jak to wygląda.

• Arczas
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:16 #129 przez Arczas
A więc po krótce scharakteryzuje jaki mam plan...Przede wszystkim celem priorytetowym jest zebranie zawodników, którzy będą ambitni i przykładali sie do treningu, oraz sa pewni swoich umiejetności. Jeśli uzbiera się grupa (12-13 osósmiley to wtedy założe stowarzyszenie sportowe. Wcześniej też było takie stowarzyszenie (kierowane przez inną osobe), ale z braku chętnych rozpadło się, dlatego nie chce, aby sytuacja sie powtórzyła. Chce najpierw zebrac solidną drużyne, żebym potem mógł zarejestrować stowarzyszenie. Prawdopodobnie treningi odbywałyby sie 1 raz w tygodniu z tego względu, że w Słubicach jest ciężko o przyznanie hali na więcej niż 1 raz w tyg. Przez pierwszy rok będą odbywały się treningi, oraz mecze sparingowe głównie z drużynami niemieckimi (SV Preussen Frankfurt, Eisenhuttenstadter BV, oraz WSG Giants Furstenwalde). Dopiero po roku ciężkich treningów i uznania, że można coś zwojować, mógłbym wpisac zespół do III ligi, i tak zaczęłaby się rozwijać koszykówka w Słubicach.
Do Grzeska: Niech Ci zainteresowani napisza do mnie maila ze swoimi pytaniami, i wtedy im na pewno odpowiem. A na razie nie moga nigdzie przyjśc i zobaczyć, bo żadnych treningów nie ma. Na razie szukam chętnych i dopiero po tym gdy ich znajde będe mógł działać. Pozdrawiam.

• slubiczanin
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:16 #130 przez slubiczanin
Replied by slubiczanin on topic Odp.:Koszykówka w Słubicach
Hej mam dwoch chętnych tylko nie mam do Ciebie maila. Może lepiej będzie jeszcze kilku zainteresowanych znaleść i wtedy umówić się ze wszystkimi na jakims boisku i obgadac to co trzeba ? ale na wszelki wypadek podaj maila.

• Dominika
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:16 #131 przez Dominika
Replied by Dominika on topic Odp.:Koszykówka w Słubicach
W piatki chlopaki graja w kosza.

• Maniek
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2008/04/25 19:17 #132 przez Maniek
Replied by Maniek on topic Odp.:Koszykówka w Słubicach
A wiesz ile maja lat i gdzie grają?

• Lakers
  • Autor
  • Gość
  • Gość
2009/12/05 17:47 #5175 przez Lakers
Replied by Lakers on topic O:Koszykówka w Słubicach
Coś temat upadł? I co, dalej 0 koszykówki w słubicach ?

Słubice24.pl

Rzetelne, obiektywne i najczęściej odwiedzane źródło informacji o Słubicach. Newsy, komentarze, zdjęcia, relacje, ogłoszenia, forum dyskusyjne. Zapraszamy!

Zajrzyj do nas