Witamy,
Gość |
TEMAT:
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 08:53 #23677
|
No Słubice słyną z lobby syjonistycznego. Tu nie ma prawa pojawić się wizerunek Żyda gdziekolwiek . Nigdzie w Polsce takich zakazów nie ma. Przypomina mi to paranoiczny zakaz wizerunków boga Jahwe. |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji. |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 08:55 #23678
|
A tu kolejne: www.facebook.com/Komitet-Obrony-przed-Ko...30252301735/?fref=ts |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 09:06 #23679
|
Pirlo. Nie wiem kto to „ my „ ale odpowiadam za siebie. Wyjaśniam , że od dawna nie jestem zwolennikiem PO , chcesz wierz chcesz nie wierz. 1 i 2.Gdzie byłem w czerwcu ? tutaj gdzie jestem. W czerwcu ówczesny sejm wybrał 5-ciu sędziów do TK i zostało to zaskarżone to TK jako niekonstytucyjne, przez PIS. I słusznie. Normalna procedura przećwiczona dziesiątki razy. W dalszej kolejności odbyło by się posiedzenia TK które stwierdziło to co stwierdziło. Uznało by wybór 2-ch sędziów na niekonstytucyjny w związku z tym nieważny. I kropka. Następnych 2-ch i kolejnych wybierał by nowy sejm. TO NORMALNA DEMOKRATYCZNA PROCEDURA!!! Więc gdzie ja niby w tym czasie miałem być ??? Tymczasem , PIS wycofało swój wniosek do TK , żeby wszcząć awanturę i na tej bazie prowadzić politykę faktów dokonanych / czytaj bez uprzednich rozstrzygnięć dokonywać wyborów/. Twoje twierdzenie że trybunał był upolityczniony , to jest Twoja opinia. Moja jest taka , że sędziowie w tym trybunale byli bezstronni. Ponieważ ja nie jestem specjalistą od prawa , żadnego, w tym konstytucyjnego opieram się na opiniach ludzi którym można zaufać. A jest ich bardzo wielu i są to osoby z autorytetami. Nie wiem czy Ty jesteś ekspertem prawa i czy uznajesz jakieś autorytety w tej dziedzinie ale; Za niekonstytucyjne ,wybory nowych sędziów trybunału i nie zaprzysiężenie wybranych 3 sędziów oraz nie publikowanie wyroku TK / w końcu jest opublikowany/ uznał: - aktualnie orzekający TK - dwaj byli prezesi TK - prokurator generalny - prezes sądu najwyższego - szaf rady adwokackiej - rektorzy wydziałów prawa UJ i UAM / z tego co pamiętam/ Wymieniłem najważniejszych i tych których zapamiętałem. Przeciwnego zdania są mgr Kępa , Szydło i Kaczyński oraz nieznani z nazwiska i imienia eksperci . Dla uzupełnienia dodam , że z w/w autorytetów / przynajmniej autorytetów dla mnie / nikt nie wypowiedział się twierdząco na temat rzekomego upolitycznienia sędziów trybunału. Każdy ma jakieś osobiste sympatie i antypatie polityczne , ale o nie znaczy , że musi się nimi kierować wykonując swój zawód ,a już zawód zaufania społecznego szczególnie. Samo wykluczenie się 2-ch sędziów którzy występowali w roli ekspertów dla komisji ustawodawczej poprzedniego sejmu , świadczy o ich szczególnej wrażliwości na te sprawy. Co natomiast słyszymy z ust obecnie rządzących ?? że orzeczenia TK to są opinie. OPINIE !!! to jest szczyt cynizmu i arogancji. I tak zwykli ludzie jak ja reagują. 40 czy 50 tysięcy ludzi w Warszawie i po kilka tysięcy w innych miastach / nie zwiezionych autokarami z innych miast/ wychodzi na ulicę bo ma tego dość. Bo chce spokojnie żyć w NORMALYM kraju , a nie w kraju w którym nocami uchwala się prawo napisane chwilę przedtem. W kraju w którym nie wynosi się flagi UE w geście demonstracji własnej chorej ksenofobii. W kraju w którym prezes rządzącej partii nie dzieli Polaków na sorty i nazywa ich gestapowcami i złodziejami. NIE WIERZĘ ŻE TEGO NIE WIDZISZ !!! 3.Możesz mi podać kiedy i w jaki sposób Angela Merkel narzucała nam przyjęcie muzułmańskich migrantow ekonomicznych łamiąc zasady demokracji ??? tylko poproszę o fakty w tej sprawie. Rzetelne fakty i wiarygodne źródła/ a takich nie ma !!!/ 4.Poproszę o fakty z których wynika , że Szchulc Polakom groził. FAKTY I ŻRÓDŁA !!! / i tych nie znajdziesz !!!/ 5.Afera taśmowa / choć nie wyjaśniona do końca / odbiła się PO w wyniku wyborczym a ja wtedy byłem przy urnie wyborczej Pirlo , bo tam jest miejsce dla demokratycznego wyrażenia oceny rządzących. 6.Ja nie protestowałem w sprawie wieku emerytalnego , bo uważam , że to był słuszna decyzja. Ba, BARDZO SŁUSZNA !!! bo wynikająca z demografii i zwykłych rachunków. Cofnięcie tego wieku będzie miało tragiczne skutki dla przyszłych świadczeniobiorców , tylko , że Ci którzy to na nowo ustanowią w większości nie będą już z powodów biologicznych beneficjentami tego systemu więc ich to za wiele nie obchodzi. Mogę Ci jeszcze dodać , że jeśli poprzedni wiek emerytalny wejdzie w życie to do emerytury zostało mi 11 miesięcy. 7.Jeśli piszesz o byłym prezydencie Bronek , a przypuszczam , że stać Cię było na wysiłek poznania jego biografii , i piszesz , że ukradł obrazy to po pierwsze , skoro wiesz , że ukradł , to zgłoś na policje i udowodnij. Po drugie znalazłeś się na poziomie Pani Sadurskiej. Po trzecie po takim Twoim wpisie , zakończyłem jakąkolwiek dyskusję z Tobą na tym forum bo to jest po prostu PODŁE !!!! Życzę używania rozumu na przyszłość. |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 10:53 #23681
|
JKN, z jednej strony starasz się być merytoryczny, ale za chwilę rozpoczynasz „osobiste wycieczki” i nazywasz mnie „podłym” człowiekiem i piszesz bym „zaczął używać rozumu”, co można traktować jako obraźliwy epitet.Ja tymczasem chciałem tylko sensownie podyskutować, a Ty znów tego typu określeniami pokazujesz swoją złą wolę. 1/2.Naprawdę uważasz, że „wsadzanie” do TK ludzi, którzy co prawda są świetnymi prawnikami, ALE mają POWIĄZANIA Z PARTIAMI POLITYCZNYMI, nie jest upolitycznieniem Trybunału i jest standardowym, demokratycznym zachowaniem????Według Ciebie tacy sędziwie, naprawdę mogą być bezstronni??-mimo, wszystko masz prawo do takiej oceny.Przechodząc do kolejnej kwestii, podane przez Ciebie autorytety, wypowiadały się głównie w sprawie samego wyroku TK, zaś nie wypowiadały się co do tego czy ten Trybunał był już wcześniej UPOLITYCZNIONY.Przyjrzyjmy się też samym autorytetom: -TK-Świetnie!Nie ma to jak wypowiadać się i sądzić we własnej sprawie! -Powiedz, których dokładnie masz na myśli -Pan Andrzej Seremet oceniał jedynie wyrok Trybunału, a nie odnosił się do tezy jakoby ten Trybunał już wcześniej był upolityczniony.Jeśli chcesz, mogę podać cytaty. -Jeśli chodzi o Panią Małgorzatę Gersdorf, to akurat pokazała Ona tutaj swój pełen profesjonalizm i apolityczność, gdyż zaskrżyła ustawy zarówno czerwcową jak i listopadową. -Rada Adwokacka-wybacz, dla mnie nie jest to obiektywny autorytet-jeśli tego pragniesz, mogę Tobie temat dogłębnie rozwinąć -Podałeś „środowisko naukowe”-oczywiście, tutaj mamy do czynienia z grupami naprawdę wybitnych prawników i absolutnie nie podważam ich autorytetu, ale chce Tobie zwrócić uwagę, że i samo środowisko prawnicze jest w tej kwestii dosyć mocno podzielone.Mówiąc krócej, cały czas trwa batalia na argumenty prawne. A teraz, zobaczmy ostatni skład orzekający TK: -Sławomira Wronkowska-Jaśkiewicz-W 2010 roku została zgłoszona przez posłów PO na stanowisko sędziego TK. Od roku 1988 zasiadała w Radzie Legislacyjnej przy Prezesie Rady Ministrów.Innymi słowy doradzała takim „autorytetom” jak Kiszczak czy Jaruzleski. -Stanisław Rymar-zgłoszony przez posłów PO.Na marginesie dobry znajomy Pana Giertycha.O tym Panu, mogę Tobie jeszcze kilka perełek podrzucić-niekoniecznie z Frondy, czy tv republika. -Roman Hauser-Bronisław Komorowski ( elekt)powołał go w 2010 roku na stanowisko Prezesa Naczelnego Sądu Administracyjnego -Andrzej Rzepiliński, tzw „Cezar w Trybunale”- W 2005 roku kandydował na senatora z ramienia PO! Czy to według Ciebie są ludzie BEZ POWIĄZAŃ PARTYJNYCH?APOLITYCZNI?-prawo do swego zdania i oceny naturalnie masz. A Nawiązując jeszcze do flag i gorszego sortu.Po pierwsze na tle tylko flag narodowych występowała nie tylko Szydło, ale i Cameron i Orban i sama Merkel-afera typowo z „dupy”.Słowa Kaczyńskiego o „gorszym sorcie” zostały wyrwane z kontekstu, aczkolwiek ja się z nimi nie utożsamiam. 3.Oczywiście, Angela Merkel niczego nie narzucała, nie było nacisków,a rząd PO zdecydował się na „uchodźców” bo chciał przegrać wybory!Cytat z Pani Merkel „Jestem nadal przekonana, a stanowisko to podziela cały niemiecki rząd, że potrzebujemy stałego i OBOWIĄZKOWEGO mechanizmu podziału uchodźców w Europie, tak jak proponuje Komisja Europejska”-Czyli Pani Kanclerz jest za OBOWIĄZKOWYM podziałem, innymi słowy chce narzucić państwo członkowskim „uchodźców”- ja tutaj nie widzę wątpliwości 4.Cytat z Pana Martina Schulza „Potrzebujemy ducha europejskiej wspólnoty. I w razie konieczności, to musi być siłą narzucone. Nie może być tak, i ja należę do tych ludzi, którzy tak mówią, jesteśmy w XXI wieku, jesteśmy w XXI wieku globalizacji, aby globalne problemy rozwiązywać nacjonalizmem. W pewnym momencie trzeba WALCZYĆ i trzeba powiedzieć: w razie konieczności, także walką przeciwko innym, postawimy na swoim.”..w jakim tonie jest to wypowiedź niech ocenią czytelnicy. 5.Wtedy normalnie byłeś przy urnie….a teraz WIELKIE PROTESTY?-czy TAK? 6.To, że Ty uważasz tą decyzję za bardzo słuszną to nie znaczy,żę większość ludzi tak uważa.65 % społeczeństwa CHCE POWROTU do wcześniejszego wieku emerytalnego .Ponadto w tej kwestii były liczne społeczne apele i prośba o referendum-zignorowane przez ówcześnie rządzących. 7.Nie muszę iść na Policję, bo śledztwo w tej sprawie już wszczęła stołeczna Prokuratura. |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 12:46 #23682
|
JKN i nie bądź taki naburmuszony! Słowo "Bronek" jest dosyć pieszczotliwe.Dodam również, że stosowane przez jego zwolenników....pamiętasz, te karteczki "Bronek musisz"?-tak więc WYLUZUJ i normalnie dyskutuj.Pozdrawiam Cię |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 13:00 #23683
| Ale wtedy jakoś nie rozpisywałeś się na forum, że ktoś tu łamie demokrację. Powstrzymaj konie! Co by o Kaczyńskim nie powiedzieć, to jest on doktorem prawa, a za dłubanie w nosie takich tytułów jeszcze w naszym kraju nie dają. Nie zmienia, to jednak faktu, że prawo w naszym kraju tworzą prawnicy dla prawników, jest mętne jak woda w kałuży a każda ze stron dobiera sobie zawsze najwygodniejszych ekspertów. Przecież to żadna nowość. Problem tylko jest taki, że wyroki TK nie mają żadnego przełożenia na ochronę czy obalenie demokracji. Jeżeli dziś większość w parlamencie zadecyduje, że zlikwidują TK albo godłem zamiast orła będzie tęczowy półksiężyc, to nie będzie żadne łamanie demokracji. Niewątpliwie jednak złamaniem demokratycznych standardów było olanie przez rząd i posłów miliona czy dwóch podpisów w różnych sprawach obywatelskich. Czemu wtedy nie tworzyły się KODy? A to pamiętasz? zmianynaziemi.pl/wiadomosc/nocna-proba-s...stwowych-udaremniona Właśnie dzisiaj jest rocznica. Żyłeś wtedy w NORMALNYM kraju? Ty z chójinki się urwałeś. Przecież od początku Tusk jadł Angeli z ręki. Jak wspominają Olechowski i Piskorski, kasę na działalność mieli między innymi z CDU, przyszedł czas, to trzeba było się odpłacić pierwszej damie CDU. Nie bez powodu przecież Przewodniczącym Rady Europejskiej nie zostanie Korwin czy Kaczyński. Ale już Peru ma duże szanse. To że czegoś nie widzisz nie znaczy że tego nie ma. Przecież wiadomo, że żaden polityk czy urzędnik europejski nie stanie przed kamerami i nie będzie nikomu groził. To się robi całkowicie inaczej i gdzie indziej - i nazywa się dyplomacją. To była i jest błędna decyzja i nie wynikająca z żadnych rachunków. Podniesienie czy obniżenie wieku emerytalnego o kilka lat w tą czy w tamtą nie ma żadnego przełożenia na przyszłe emerytury. Załatwia tylko doraźne braki w kasie. Potrzebna jest gruntowa i całkowita przebudowa systemu emerytalnego, wtedy może coś z tego będzie? |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 13:34 #23685
|
Ciekawa sprawa, zwłaszcza z tymi lasami i nocnymi posiedzeniami Panie "Marks".I powiem szczerze, że jakoś wtedy nie przypominam sobie takiego rabanu jak dziś.Gdzie wtedy byli Obrońcy Demokracji?? Ach!, zapomniałem, że zajmowali się wtedy drugim śniadaniem posłanki Pawłowicz |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 17:10 #23686
|
JKN, w swoich wypowiedziach powoływałeś się na autorytet Prokuratora Generalnego, którym od roku 2010 jest Pan Andrzej Seremet-jak wobec tego skomentujesz TO?: www.rp.pl/Spor-o-Trybunal-Konstytucyjny/...tepowanie-ws-TK.html wpolityce.pl/polityka/275375-nasz-news-p...ostepowanie-umorzone |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 18:11 #23687
|
Pisiory, może tak zajmiecie się swoim kółkiem Maryjnym, a nie sprawami, które nie powinny was interesować. Popieram KOD ! |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 18:23 #23688
|
Ależ merytoryczna wypowiedź Pani "Kaczko" : Siła Pani argumentacji jest powalająca : PS:Nie należę do kółka maryjnego i byłbym wdzięczny gdyby Pani aż tak nie generalizowała, a wypowiadać mogę się na forum publicznym do woli Pozdrawiam |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/17 19:44 #23689
|
Natalii Niemen, córce legendarnego artysty i autora „Dziwny jest ten świat”, nie spodobało się wykorzystanie hitu podczas manifestacji organizowanej przez Komitet Obrony Demokracji. – Wczoraj dowiedziałam się, że organizacja zwana KOD użyła utwór autorstwa mojego taty „Dziwny jest ten świat” podczas swej sobotniej manifestacji 12 -go grudnia. Hm….dlaczego spadkobiercy, rodzina NIC o tym nie wiedzieli? Tj, dlaczego nikt nie spytał się, czy może użyć flagowego hitu dla okrasy politycznej manifestacji? (…) Co innego, kiedy utwór „leci” w Carrefourze, spożywczaku, u fryzjera, czy na weselu. Ale to była manifestacja polityczna. Tu się pyta, czy autor identyfikuje się z hasłami organizacji, czy też może są mu one dalekie jak biegun północny od południowego, prawda? Oprócz praw autorskich są jeszcze prawa osobiste – przekonuje Natalia Niemen. – Czy Niemen przypadkiem nie miałby nic przeciwko wykorzystaniu go do swoich celów? I to NIECNYCH celów? CO DO NIEMENA…TO JAKIŚ PONURY ŻART….w kontekście nikczemnego i bardzo niemądrego (określając niezwykle subtelnie) porównywania przez kodowiczów historycznego, straszliwego 13.12. 81 do tego, co się dzieje dzisiaj w Polsce za sprawą partii PiS. Dlaczego?…bowiem ci, co teraz tak głośno biadolą i walczą o coś, czego rzekomo nie ma SĄ POTOMKAMI BIOLOGICZNYMI, BĄDŹ DUCHOWYMI KOMUCHÓW – TAK, RZECZY TRZEBA NAZYWAĆ PO IMIENIU – KTÓRZY MOJEMU OJCU, KTÓRZY CZESŁAWOWI NIEMENOWI NA POCZĄTKU STANU WOJENNEGO ZAFUNDOWALI TAKIE MANTO, ŻE SIĘ OJCIEC NIE MÓGŁ POZBIERAĆ PRZEZ LATA! – przekonuje artystka. – Spadkobiercy czerwonej zarazy….dzień przed 13-stym grudnia….wycierają sobie gębę jego hitem! – dodała Natalia Niemen. |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/18 03:21 #23690
|
Może to otworzy oczy - bo pomysłów coraz mniej: |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez AniaKlaudia. |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/18 06:49 #23692
|
Cała ta dyskusja jest ustawiona. To forum zajmuje się propagandą i dezinformacją społeczeństwa, dziel i rządż, Taka sama szczujnia jak TVP TVN. |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/18 06:55 #23693
|
Jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, kolejny powód do wyjścia na ulicę: „Wyborcza” odcięta od rządowych pieniędzy. PiS zakręci kurek z ministerialnymi ogłoszeniami dla mediów głównego nurtu. Według szacunków zmiany mają pozwolić na zaoszczędzenie około 6-8 mln złotych rocznie. |
Odp: KOD_SŁUBICE 2015/12/18 07:24 #23694
|
10milionów ludzi głosowało na PIS. Naród wam dziękuje! Dość skundlania dość okradania społeczeństwa! Dość czerwonej mafii która kompromituje Polskę! |
Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.
Ostatnia edycja: przez angela miller. |