- Otrzymane podziękowania: 0
Dziurawe drogi przed Nowymi Biskupicami
- Agafija
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Less Więcej
2016/02/24 18:34 - 2016/02/26 11:07 #25256 przez Agafija
Dziurawe drogi przed Nowymi Biskupicami was created by Agafija
Dzisiaj ok 17stej uszkodzilam koło na drodze przed Nowymi Biskupicami patrząc od strony Osna. Pan Policjant powiedział, ze wczoraj też wjechał w ta dziurę. Teraz czeka mnie przepychanka z Zarządem Dróg Wojewódzkich, naprawa felgi itd. Oczywiście zero jakiegokolwiek oznaczenia uszkodzenia jezdni. Ciekawe kiedy to naprawią...
Ostatnia2016/02/26 11:07 edycja: Redakcja Słubice24.pl od. Powód: Poprawienie widoczności zdjęć.
Please Zaloguj or Zarejestruj się to join the conversation.
- gallus
- Wylogowany
- Świeżak
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 2
2016/02/26 08:06 #25261 przez gallus
Replied by gallus on topic Odp: Dziurawe drogi
Znam ten temat. Jezdze w ta strone codziennie z pracy. Ostatnio uszkodzilam tam szybe. Jak lataja ta droge to jest na niej bardzo duze ryzyko uszkodzenia szyby przez odpady z tegoz latania. Amortyzatory tez do wymiany. Ten problem jest juz od lat. Glowna droga ktora powinna byc raz a dobrze zroniona. Srodki na nowy asfalt znalazly sie np na droge z Drzecina na Stare Biskupice gdzie ruch jest znikomy.
The following user(s) said Thank You: Agafija
- Agafija
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Less Więcej
2016/02/26 12:22 #25262 przez Agafija
Replied by Agafija on topic Odp: Dziurawe drogi przed Nowymi Biskupicami
Pierwszy koszt - znaczek na list polecony do Zarządu Dróg Wojewódzkich. Drugi koszt- 17 zł za zaświadczenie z Policji. Koszty naprawy podam w terminie późniejszym. Do felgi doszedł jak na razie amortyzator. Każdy laik pewnie wie, że wymiana jednego przynosi średni efekt, najlepiej gdy są wymienione jednocześnie i pewnie to zrobię już na swój koszt. Zobaczymy co wyjdzie jeszcze. Jutro wjazd na kanał. Felga z dojazdówki również pogięta w drodze powrotnej,ale to im daruję, trudno.
Do jutra czekam na ruch z ich strony. Nie potrafiono mi powiedzieć czy mogę naprawiać, czy mam czekać na rzeczoznawcę z ubezpieczalni. Wydaje mi się, że powinno to być jasno określone. Pan z Zarządu średnio przyjemny. Mówi w taki sposób, żeby zniechęcić do jakiegokolwiek ruchu. Cytuje artykuły i przepisy zamiast po prostu, po ludzku pouczyć co należy zrobić. Język dla przeciętnego Polaka może okazać się niezrozumiały. Potraktował mnie z góry i w sposób niezbyt przyjemny. No ale trafiła kosa na kamień - ja też jestem urzędnikiem
Swoją drogą u mnie takie zachowanie by nie przeszło. To my jesteśmy dla ludzi, nie odwrotnie.
Pozytyw - przyjął zgłoszenie uszkodzenia drogi (sama musiałam zapytać o taką możliwość i podać swoje dane telefonicznie) i ta konkretna dziura w dniu dzisiejszym jest już załatana.
Resztę drogi radzę omijać, najlepiej samolotem chyba.
A tak kocham ten kraj
Do jutra czekam na ruch z ich strony. Nie potrafiono mi powiedzieć czy mogę naprawiać, czy mam czekać na rzeczoznawcę z ubezpieczalni. Wydaje mi się, że powinno to być jasno określone. Pan z Zarządu średnio przyjemny. Mówi w taki sposób, żeby zniechęcić do jakiegokolwiek ruchu. Cytuje artykuły i przepisy zamiast po prostu, po ludzku pouczyć co należy zrobić. Język dla przeciętnego Polaka może okazać się niezrozumiały. Potraktował mnie z góry i w sposób niezbyt przyjemny. No ale trafiła kosa na kamień - ja też jestem urzędnikiem
Pozytyw - przyjął zgłoszenie uszkodzenia drogi (sama musiałam zapytać o taką możliwość i podać swoje dane telefonicznie) i ta konkretna dziura w dniu dzisiejszym jest już załatana.
Resztę drogi radzę omijać, najlepiej samolotem chyba.
A tak kocham ten kraj
- buker88
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Less Więcej
2016/02/26 12:52 #25263 przez buker88
Replied by buker88 on topic Odp: Dziurawe drogi przed Nowymi Biskupicami
Gdyby była potrzebna pomoc przy dochodzeniu odszkodowania, to zapraszam do kontaktu:
Konsultant DRB 609592016, www.drb.pl
Konsultant DRB 609592016, www.drb.pl
- ja28rek
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 35
2016/02/26 16:03 #25264 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Dziurawe drogi przed Nowymi Biskupicami
Tak swoją drogą to felga nie powinna być naprawiana. My Polacy wprawdzie prostujemy, ale w tym miejscu felga jest w tym przypadku mocno nadwyrężona i może się to skończyć źle w późniejszej eksploatacji. Kosztorys powinien obejmować zakup i wymiany nowej felgi, a w przypadku braku możliwości zakupu takiej samej opony to zakup 2 nowych opon, bo w naszym kraju muszą być dwie jednakowe na jednej osi.
- yon
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 28
2016/03/01 07:09 #25286 przez yon
Replied by yon on topic Odp: Dziurawe drogi przed Nowymi Biskupicami
Hmmm... Nie chcę jakoś specjalnie się czepiać, ale tak się przyglądam tym dziurom w jezdni i nie bardzo jestem pewien, że są na tyle duże, zeby można było tak uszkodzić tę felgę - ale to tylko wątpliwość powstała na skutek porównywania fotek koła i drogi - w realu może to wyglądać inaczej. W każdym bądź razie właściciel musi być przygotowany na to , że niezbędne będzie udokumentowanie tego zdarzenia w sposób nie budzący wątpliwości , a tutaj to nie będzie proste...
- Agafija
- Autor
- Wylogowany
- Świeżak
-
Less Więcej
2016/03/07 09:25 #25367 przez Agafija
Replied by Agafija on topic Odp: Dziurawe drogi przed Nowymi Biskupicami
W rzeczywistości można tego dokonać. Zresztą na miejscu była policja. Ponadto inne auta również zostały tu uszkodzone. Nadmienię może, że odcinek poprzedzający akurat to miejsce to sito nie droga. Dla zainteresowanych - firma ubezpieczeniowa zgłosiła się do mnie po 10 dniach. Pan był zaskoczony, że tak późno dostali zgłoszenie z ZDW i że szkoda jest naprawiona!!!
Kilka razy pytałam "przemiłego" Pana z zarządu czy mam czekać, powiedział, że to ode mnie zależy. Dodatkowo Pani w rejonowe Gorzów - Kłodawa, do którego zwróciłam się w pierwszej kolejności jasno powiedziała, żeby nie czekać, bo oni mają na to 30 dni, tylko żeby zrobić zdjęcia. Dodatkowo Pan z ubezpieczalni powiedział, że ZDW mógł mi po prostu podać do nich kontakt i z nimi bezpośrednio mogłam się kontaktować. On nie otrzymał ani mojego zgłoszenia ani załączników z ZDW. POLSKA!!! no ale to nie było rządowe BMW.....
Kilka razy pytałam "przemiłego" Pana z zarządu czy mam czekać, powiedział, że to ode mnie zależy. Dodatkowo Pani w rejonowe Gorzów - Kłodawa, do którego zwróciłam się w pierwszej kolejności jasno powiedziała, żeby nie czekać, bo oni mają na to 30 dni, tylko żeby zrobić zdjęcia. Dodatkowo Pan z ubezpieczalni powiedział, że ZDW mógł mi po prostu podać do nich kontakt i z nimi bezpośrednio mogłam się kontaktować. On nie otrzymał ani mojego zgłoszenia ani załączników z ZDW. POLSKA!!! no ale to nie było rządowe BMW.....
- ja28rek
- Wylogowany
- Platynowy forowicz
-
Less Więcej
- Otrzymane podziękowania: 35
2016/03/07 09:55 #25368 przez ja28rek
Replied by ja28rek on topic Odp: Dziurawe drogi przed Nowymi Biskupicami
Z tego wychodzi, że trzeba mieć autocasco, bo to walka z wiatrakami. Ubezpieczalnia sobie z nimi napewno poradzi.
Copyright © 2026 Słubice24.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Joomla! jest wolnym oprogramowaniem wydanym na warunkach GNU Powszechnej Licencji Publicznej.